Åpen samling om mental helse

NSSF inviterer både unge utøvere og voksne til to separate samlinger om mental helse og trening torsdag 3. august i Sandnes.

Norges Skiskytterforbund har som mål at det skal være like naturlig å snakke om fysiske plager og utfordringer, som det som rører seg i topplokket. Vi vet at skiskyting krever en unik kombinasjon av mentale og fysiske ferdigheter, men likevel er det nok mange, også i vårt miljø, som kvier seg for å ta opp vanskelige temaer. Dette er selvsagt bare en hypotese, men skal vi tro tall fra Mental Helse Ungdom, er det mange ungdommer i Norge som lar være å snakke med dem rundt seg når ting går litt på tverke, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Morten Djupvik.

Norges Skiskytterforbund ønsker å skape en raus og inkluderende kultur, der vi er åpne med hverandre og bruker hele verktøykassa for å skape trygge og robuste ungdommer. Derfor inviterer vi nå til to ulike samlinger i forbindelse med BLINK i Sandnes, torsdag kveld 3. august. En samling er rettet mot voksne, foresatte og ledere – og en annen er rettet mot unge utøvere fra 16 år og oppover.

Innhold og program

Begge samlingene vil inneholde foredrag fra Mental Helse Ungdom i tillegg til et “panel” med ulike figurer fra skiskyttermiljøet. På samlingen for de unge er det Sverre Dahlen Aspenes og Ingrid Landmark Tandrevold som åpenhjertig vil dele litt om sine erfaringer og bidra med kunnskap om hvordan de selv har jobbet mentalt for å komme seg ut av tøffe perioder. Det vil selvsagt også være mulig å stille spørsmål til dem begge.

Hos “de voksne” er det tidligere utøver, nå trener for U23-laget i forbundet, Ronny Hafsås og mangeårig skiskytter-trener Dag Bjørndalen som blant annet skal dele litt rundt sine erfaringer rundt det å møte ungdom på riktig nivå og stille “de gode spørsmålene”. Her blir det også lagt opp til spørsmål og samtale i etterkant. Ingrid Landmark Tandrevold kommer også innom for å dele sine tanker rundt det å være en “mental søppelkasse” som forelder og trener.

Vi håper dette blir en anledning for å samles rundt et viktig tema i trygge og gode omgivelser.

Har du spørsmål om samlingene? Send en e-post til emilie.nordskar@skiskyting.no

Link til påmelding finner du HER!

Forrige
Forrige

Aftermovie BLINK23

Neste
Neste

Superbussen og Fantorangen